Open Dag 18 maart

08th March 2017

Open Dag Imagine The Valley


Kom op zaterdag 18 maart aanstaande naar onze Open Dag en krijg zo een mooi beeld wat er allemaal op onze campus gebeurt op o.a. het gebied van medische beeldvorming (medical imaging) technologie.



 

 

Breng een bezoek aan onze scanners
Bij ons staan de allerbeste MRI-scanners van de wereld, die alle details van ons lichaam haarscherp in beeld brengen. Voor intimi: we hebben het hier over de 3Tesla, de 7Tesla én de 9.4Tesla, drie unieke ultra high-field full body MRI (menselijke) scanners. De hele dag door zijn er rondleidingen, uiteraard mét toelichting!

In het auditorium kunt u luisteren naar boeiende presentaties van ons maar ook van de bedrijven YourRhytmics, Neuroplast, Synapse. En worden er doorlopend diverse films afsgespeeld van deze bedrijven.

Junior Brains! 
Laat jij je hersens kraken voor de wetenschap? Kom langs bij Mad Science voor spannende proefjes en gedurfde experimenten. 

Kleurwedstrijd 
Voor alle kinderen tot en met 12 jaar is er een kleurwedstrijd. Kun jij als beste kleuren? Dan maak je kans op een leuke prijs. 
 

 

Maak kennis met andere bedrijven en hun producten van bijvoorbeeld MyDiagnostick en:
Brightlands
Op Brightlands Maastricht Health Campus werken wetenschappers, gedreven ondernemers en slimme studenten samen. Hier gaan zij de uitdaging aan om gezonde, innovatieve en duurzame oplossingen te vinden voor actuele, maar ook toekomstige, maatschappelijke opgaven. Dat doen ze door hun kennis over materialen, gezondheid en voeding te delen en te combineren. Dat is Brightlands. Kennis over grenzen heen. Speerpunten in Maastricht zijn Precision Medicine & Innovative Diagnostics en Regeneratieve Medicine. Wij vertellen u graag wat dit concreet voor u en onze regio te betekenen heeft! 
YourRhythmics
YourRhythmics is een spin-off bedrijf op de Brightlands Maastricht Health Campus dat werkt aan de ontwikkeling van innovatieve technologie om hartritmestoornissen te bepalen. Op basis van de informatie die de technologie verstrekt, kan een behandelend cardioloog het meest passend behandeladvies bepalen voor patiënten.
TX Innovations
“TX Innovations ontwikkelt en produceert de Ecoflow-Ecosol combinatie: een hightech, disposable preservatiemethode voor donororganen. Het draagbare Ecoflow systeem preserveert organen tijdens het transport van de donor naar de ontvanger. Het volledig disposable systeem dient pulserend medische zuurstof aan het donororgaan toe en is milieuvriendelijk en opgebouwd uit gerecyclede en recyclebare componenten. In combinatie met de geavanceerde Ecosol preservatievloeistof blijft de vitaliteit van de organen beter behouden ten opzichte van de huidige donororgaan bewaarmethoden. Daarbij is aangetoond dat beschadigde organen gerevitaliseerd worden door de Ecoflow-Ecosol combinatie, waardoor organen kunnen worden getransplanteerd die nu niet voor transplantatie in aanmerking komen. De kwaliteit en het aanbod van donororganen kan daarmee vergroot worden en de wachtlijsten voor orgaantransplantatie teruggedrongen.”
BioPartnerCenter Maastricht
Het Biopartner Center Maastricht is een incubator ofwel een broedplaats voor bedrijven die actief zijn in de life sciences. Het gaat hierbij om jonge bedrijven die werken aan nieuwe geneesmiddelen, behandelmethoden en technologie om ziektes vast te stellen. De incubator is een omgeving waar men zonder al te veel grote investeringen gebruik kan maken van laboratoria, vergaderzalen en andere faciliteiten. Momenteel zijn er ruim 30 jonge bedrijven actief en zijn er bijna 300 mensen werkzaam. 
Cinoptics
CINOPTICS bedenkt, ontwerpt en produceert elektronische optieken in verschillende vormen voor Virtual en Augmented Reality toepassingen en doet dit in eigen beheer en in opdracht voor grote industriële ondernemingen. De grootste markten op dit moment zijn training en simulatie, research en design binnen de wetenschap en medische sector, Industrie, Leisure en entertainment en defensie en veiligheid. CINOPTICS is een dynamische onderneming aangedreven door de ondernemer Vincent Graham en gesteund door zeer betrokken medewerkers. Een professionele organisatie met grote capaciteiten, uitgebreide kennis en kunde en bovenal een nuchtere kijk op complexe technologie en een bewezen betrouwbare partner sinds 1997. CINOPTICS heeft als missie het excelleren in het bedenken, ontwikkelen en produceren van betaalbare, hoogwaardige, innovatieve en gebruiksvriendelijke elektronische optieken en zal deze als toonaangevend bedrijf toegankelijk maken voor bestaand en nieuwe klanten.


< Back to overview News